Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik me aanmelden voor de stadswandeling?

Via deze website kan iedereen op dinsdag vanaf 20.00 uur een ‘kaartje’ kopen voor een wandeling in het aankomende weekend. We bieden wekelijks wandelingen aan waarvoor je je de dinsdag voorafgaand aan het weekend kan aanmelden, lekker kort dag dus! Dit doen we om te garanderen dat
we de wandelingen daadwerkelijk kunnen bieden en we voldoende deelnemende horecaondernemers hebben.

Wat krijg ik als ik me aanmeld?

Via deze website kan je iedereen dinsdag vanaf 20.00 uur een ‘kaartje’ kopen voor een wandeling in het aankomende weekend. We bieden wekelijks wandelingen aan waarvoor je die dinsdag kan aanmelden, lekker kort dag dus! Dit doen we om te garanderen dat we de wandelingen daadwerkelijk kunnen bieden en we voldoende deelnemende horecaondernemers hebben.

Hoe lang is een route?

Na de aanmelding krijg je van ons een bevestigingsmail dat de aanmelding goed is verlopen. De mail met route, menukaart en pubquiz krijg je uiterlijk de ochtend voordat je gaat wandelen in je mailbox! De menukaart is gelijk het bewijs dat je recht hebt op de deals die de horecaondernemers jullie aanbieden, deze zullen altijd rond de €5 of goedkoper zijn.

Op welke dagen en tijdstippen is de stadswandeling?

Dit verschilt per stad. In Rotterdam en Dordrecht zijn er inmiddels op vrijdag, zaterdag en zondag Stadswandelingen. Delft komt eraan! We raden iedereen aan om tussen 13:00 en 16:00 uur te beginnen met de Stadswandeling, aangezien de meeste horeca tussen 13:00 en 18:00 uur open zijn. Als er horeca afwijken zullen we dit vermelden in de mail die we sturen. In Rotterdam werken we ook met tijdssloten, om drukte onderweg te voorkomen!

 

Is de Stadswandeling ook geschikt voor kinderen?

Ja zeker! Wij zorgen ervoor dat er onderweg genoeg leuke dingen te zien zijn voor kinderen, misschien dat de wandeling voor jonge kinderen die net niet meer in de kinderwagen passen wat aan de lange kant is. Kinderen tot en met 13 jaar zijn gratis, zij mogen uiteraard wel meesnoepen van de deals! 

 

Tot wanneer zijn de Stadswandelingen?

Wij gaan net zo lang door als dat er vraag naar is en tot wanneer het natuurlijk mogelijk blijft! Voor nu gaan we ervan uit dat we met onze ‘corona spelregels’ door kunnen gaan tot eind februari met de Stadswandelingen. Als er onveilige situaties ontstaan zijn we genoodzaakt de stadswandelingen te stoppen. Dat zou ontzettend jammer zijn natuurlijk, vooral voor de horecaondernemingen. Zo lang iedereen zich netjes aan de regels houd en jullie ons willen helpen met het naleven van onze maatregelen kunnen we dit blijven doen!

 

Is de Stadswandeling veilig volgens de Corona-maatregelen?

Wandelen is nog steeds toegestaan, omdat ook de horecaondernemers de steun op dit moment harder nodig hebben dan ooit hebben we besloten om door te gaan met de Stadswandelingen. We vinden het daarnaast heel belangrijk dat men met elkaar afspreekt in de buitenlucht, op veilige afstand en met wat extra beweging! Er zijn wel wat belangrijke ‘corona spelregels’ die wij treffen:

  • De groepsgrootte is max 2 personen of één huishouden;
  • Per route laten we max 60 wandelaars wandelen om drukte te voorkomen;
  • In sommige steden werken we met tijdsloten waarbinnen je kunt starten (Rotterdam);
  • Houd zo veel mogelijk afstand van medewandelaars, vooral bij de horecaondernemingen;
  • We leiden jullie zo min mogelijk door drukke straten;
  • De nadruk ligt op afhaal!!!

Dus haal die heerlijke deal die speciaal voor jou is klaargemaakt op en wandel lekker door, die mooie stadswandeling loopt zich niet vanzelf ;)