Veelgestelde vragen (FAQ)

Gaan de wandelingen op dit moment met de nieuwe coronamaatregelen nog wel door?
 Ja zeker! Lang verhaal kort maar juist in deze tijd is een stadswandeling een goed alternatief icm met het afhalen bij horeca ondernemers.


Hoe kan ik me aanmelden voor de stadswandeling?
Via deze website kan iedereen een ‘kaartje’ kopen voor een stadswandeling in het weekend. We bieden wekelijks wandelingen aan waarvoor je je voorafgaand aan het weekend al kan aanmelden, lekker kort dag dus! Kijk dus rustig rond op deze website en voeg die wandeling toe aan dat winkelmandje ;).


Wat krijg ik als ik me aanmeld?
Zodra je je hebt aangemeld krijg je van ons uiterlijk vrijdagochtend een e-mail met een download-link. In deze download-link vind je de wandelroute met menu voor onderweg en alle overige informatie. De wandel route is opgemaakt in een .pdf bestand en is makkelijk te bekijken of je telefoon 
Ook krijg je van ons altijd direct een bevestigingsmail dat de aanmelding goed is verlopen.


Wat is het bewijs van deelname bij de horeca?
De menukaart is gelijk het bewijs dat je recht hebt op de deals die de horecaondernemers jullie aanbieden, deze zullen altijd rond de €5-6 euro zijn. 


Hoe lang is een route?
De meeste routes zijn zo'n 5 KM, zo'n anderhalf uur wandelen. 


Op welke dagen en tijdstippen is de stadswandeling?
Dit kan soms verschillen per stad of ivm feestdagen zoals kerst. In Rotterdam, Dordrecht en Delft zijn er inmiddels op vrijdag, zaterdag en zondag Stadswandelingen. In Gouda organiseren we nu alleen op zondag een winterwandeling, klik HIER voor alle beschikbare wandelingen.


Wanneer mag ik starten met de stadswandeling?
We raden iedereen aan om tussen 13:00 en 16:00 uur te beginnen met de Stadswandeling, aangezien de meeste horeca tussen 13:00 en 18:00 uur open zijn. Als er openingstijden van horeca ondernemers afwijken zullen we dit vertellen in het menu van jouw wandelroute. 


Waarom zijn sommige wandelingen duurder dan €3,50
Sommige van onze wandel- of rondvaart uitjes hebben hapjes&drankjes inclusief en/of zitten de kosten voor de 'boot' van de rondvaart ook inbegrepen in de prijs. Om die rede zijn sommige wandelingen dus duurder dan €3,50. 


Is de Stadswandeling ook geschikt voor kinderen?
Ja zeker! Wij zorgen ervoor dat er onderweg genoeg leuke dingen te zien zijn voor kinderen, misschien dat de wandeling voor jonge kinderen die net niet meer in de kinderwagen passen wat aan de lange kant is. Kinderen tot en met 13 jaar zijn gratis, zij mogen uiteraard wel meesnoepen van de deals! 

Is er een gids aanwezig?

Bij onze stadswandelingen is in principe geen gids aanwezig, wil je toch graag een gids voor jouw groep of bedrijfsuitje. Stuur dan een berichtje via het contactformulier


Tot wanneer zijn de Stadswandelingen?
Wij gaan net zo lang door als dat er vraag naar is en tot wanneer het natuurlijk mogelijk blijft! Voor nu gaan we ervan uit dat we met onze ‘corona spelregels’ door kunnen gaan tot eind april met de Stadswandelingen. Als er onveilige situaties ontstaan zijn we genoodzaakt de stadswandelingen te stoppen. Dat zou ontzettend jammer zijn natuurlijk, vooral voor de horecaondernemingen. Zo lang iedereen zich netjes aan de regels houd en jullie ons willen helpen met het naleven van onze maatregelen kunnen we dit blijven doen!


Is de Stadswandeling veilig volgens de Corona-maatregelen?
Wandelen is nog steeds toegestaan, omdat ook de horecaondernemers de steun op dit moment harder nodig hebben dan ooit hebben we besloten om door te gaan met de Stadswandelingen. We vinden het daarnaast heel belangrijk dat men met elkaar afspreekt in de buitenlucht, op veilige afstand en met wat extra beweging! Er zijn wel wat belangrijke ‘corona spelregels’ die wij treffen:

  • De groepsgrootte is max 2 personen of één huishouden;
  • Per route laten we max 60 wandelaars wandelen om drukte te voorkomen;
  • In sommige steden werken we met tijdsloten waarbinnen je kunt starten;
  • Houd zo veel mogelijk afstand van medewandelaars, vooral bij de horecaondernemingen;
  • We leiden jullie zo min mogelijk door drukke straten;
  • De nadruk ligt op afhaal!
Dus haal die heerlijke deal die speciaal voor jou is klaargemaakt op en wandel lekker door, die mooie stadswandeling loopt zich niet vanzelf ;)